Still going strong...

Just nu är jag som en slav under GI, kollar matintaget maniskt. Gissar att det kommer att plana ut lite snart. Det känns bra iallafall.
För övrigt har det inte hänt så mycket här. Dagarna rullar på. Min månadslånga ledighet krymper snabbt nu, Universitetet igen på tisdag. Några veckor i skolan innan det är dags för Gran Canaria. På det följer sjutton veckors praktik...

Trevlig helg!

image45

Många ägg bli´re...

Första dagen med GI viktkoll. Börjar med "Rivstart". Inser att jag kommer äta hiskeligt mycket ägg framöver! Inte för att det gör något. Nu får jag äntligen äta mycket KÖTT, slipper dessutom äta bröd, pasta, ris potatis osv. Håller tummarna för mig själv!

image44

Tjugosju grader...

...ja, det var vad som mötte farsan nu när han klev av tåget uppe i S-tälje (ca 45 min försenad). Okej. Det kan vi ju inte skryta med här. Möjligtvis tjugosju millimeter regn den senaste timmen.
Hämtat lekkamrater till lillen, hör de rantar omkring däruppe. Så länge det låter är det lugnt, det är när de tystnar man anar fara å färde. Det har ju hänt att de rensat vårat rum från ALLA lösa ting, inklusive sängkläder, och hivat ut från balkongen...

image43

Exalterad...

Igår gick hemfärden från Huddinge till Grimslöv av stapeln, utan några problem. Intercitytåg mellan S-tälje Syd och Alvesta. Sonen fick glädjefnatt av sällan skådat slag när vi klev av tåget. Vilt och lyckligt hoppande och skrikande: "Åååååh, ÄNTLIGEN!!! ÄNTLIGEN!!! KÄRA ALVESTA!! JAG ÄR SÅ LYCKLIG!! SNART ÄR JAG I MITT KÄRA HEM I GRIMSLÖV!! ÅH YES,  YES,  YES!! JAG ÄR HEMMA!!" och så vidare, dansade han från stationen - där han först kysste marken - och genom Alvestas gator upp till Tingshuset. Fullständigt exalterad. Grabben är 5½.

image41

Full fart...

Äggsjuk höna känns som ett bra epitet på min fader denna morgon. Inom eventuellt räckhåll fanns en fin och billig bil. Allt som behövdes var att ringa och kolla om bilen fanns kvar, innan vi gick ner och ansökte om ett litet lån på Nordea. För att göra en lång historia kort så värpte hönan och han har en (för honom) ny bil imorrn eftermiddag!

image40

Ändrade besiktningstiden på hans gamla bil imorse också, så han fick den gjord idag också. Blev inte så illa som han väntat även om en del måste åtgärdas. Presumtiva köpare finnes.

Pendeltorka...

Lillen och jag reste Alvesta - Södertälje Syd igår. Därifrån var det planerat att vi skulle hämtas per bil av farsan. Bilen ville annat och vi skulle istället ta oss kommunalt till slutstationen Huddinge. Pendeltågen går ju ofta, även relativt på en söndag. Dock inte från just S-tälje Syd. Tydligen. Hade ingen större lust att vänta 1.45 tim på nästa. Fick bli buss till annan pendelstation. Lite plåster på såren var att buss och pendel blev gratisresor pga trasig biljettautomat och personalbrist.

Har ett finger som inte är så fint. Något kliande eksem-aktigt förbyttes på ett par dar till svullnader och infektion. Blev så glad när jag upptäckte att de öppnat en närakut med drop-in på sjukan. Tänk bara det - att slippa sitta på "stora akuten", speciellt med ett sketet finger. Snabbt och smidigt gick det! Penicillin och salva ska kurera mitt finger nu...


image39

PS: Googlade på "finger" och hittade denna häftiga fingermålning...

Bidde det något kvar...?

Vi ska till Gran Canaria i slutet på september. Tur att de fått branden under kontroll. Hoppas att de inte har fler tokiga skogsvaktare på lut...

image37



För övrigt ser jag fram emot närmsta ledighet - jobbar två dagar till sen FYRA veckors frihet!!!!

image38

RSS 2.0